Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş: “Yargılandığım davalar ve isnatlar tümden çökmüştür”

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AİHM kararı sonrası avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı. AİHM kararından sonra hakkındaki davaların ve isnatların tümden çöktüğünü belirten Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

“AİHM’nin verdiği kararla birlikte siyasi rehine pozisyonu hukuken tescil edilmiştir. İlk günden beri söylediğimiz gibi, HDP’ye yapılan operasyon, tutuklanmamız, yargılanmamız hukuki değil, siyasi dayanak ve gerekçelerle yapılıyordu.  Yargılandığım davalar ve isnatlar tamamen çökmüştür. Anayasa Mahkemesi dahil bizim hakkımızda bu süre zarfında yasa dışı karar veren bütün mahkemelerin çok ağır ihlaller yaptığı AİHM kararı ile kesinleşmiştir.

Siyasetin yargı üzerinde kurduğu yeni vesayet hem demokrasi hem toplumun geleceği açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Maalesef ki yürütmenin başı sıfatıyla açıklama yapan Cumhurbaşkanı halen ve bu mahkeme kararına rağmen hukuku, kanunu, Anayasa’yı tanımayacağını ifade edebilmektedir. Bu benim şahsımla ilgili bir mesele değil, AİHM kararında da tespit edildiği gibi bütün Türkiye toplumu ve demokrasi açısından çok vahim bir durumdur.

Hukuk ve adalet mücadelemiz her koşulda devam edecektir. Haklı bir mahkeme kararı olmadan iki yıldır tutuluyor olmama rağmen demokrasiye, adalete ve barışa olan inancımı asla kaybetmedim. Bu konuda en büyük umut kaynağım da halktır ve halkın mücadelesidir. Son derece önemli ve ciddi sonuçlar içeren bu mahkeme kararını zorlu hukuki mücadele neticesinde ortaya çıkaran bütün avukat arkadaşlarıma, partim HDP’ye ve dayanışma içerisinde olan bütün halkımıza en içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.