Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Gündemi: Uluslararası Para ve Sermaye Piyasaları (17-21 Aralık 2018)

Bu hafta uluslararası para ve sermaye piyasaları bu gelişmeleri takip edecek:

Türkiye’nin eylül ayı işgücü verileri pazartesi günü açıklanacak. İşsizlik oranının %11,3 seviyesinde olması bekleniyor (önceki:%11,1).

Euro bölgesi için kasım ayı enflasyon verileri pazartesi günü açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda -%0,2 yıllık bazda ise %2 olması bekleniyor (önceki: %0,2; %2,2).

Avustralya Merkez Bankası’nın aralık ayı para politikası toplantı tutanakları salı günü açıklanacak.

Brezilya’nın aralık ayı tüketici güven endeksi verileri salı günü açıklanacak. Endeksin 114 seviyesinde olması bekleniyor (önceki: 113,6).

Japonya’nın kasım ayı ticaret verileri çarşamba günü açıklanacak. Japonya’nın 100 milyar yen ticaret açığı vermesi bekleniyor (önceki: 449 milyar yen).

İngiltere’nin kasım ayı enflasyon verileri çarşamba günü açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda %0,1 yıllık bazda ise %2,3 olması bekleniyor (önceki: %0,1; %2,4).

Kanada’nın kasım ayı enflasyon verileri çarşamba günü açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda %0,2 yıllık bazda ise %2,4 olması bekleniyor (önceki: %0,3; %2,4).

ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) ekonomik öngörüleri çarşamba günü açıklanacak. Çarşamba günü ABD Merkez Bankası (FED) tarafından bir basın toplantısı da düzenlenecek.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) perşembe günü para politikası toplantısı gerçekleştirerek aralık ayı için politika faiz kararını açıklayacak. BoE yetkilileri ayrıca ülkenin para politikası hakkında açıklamalarda bulunacak.

Cuma günü Almanya’nın GfK tüketici güven endeksi verileri açıklanacak. Endeksin 10,2 seviyesinde olması bekleniyor (önceki: 10,4).

Japonya’nın kasım ayı enflasyon verileri perşembe günü açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda %0,1 yıllık bazda ise %1,4 olması bekleniyor (önceki: %0,2; %1,4).

Meksika Merkez Bankası perşembe günü aralık ayı için politika faiz kararını açıklayacak. Faiz oranının %8 seviyesinde sabit kalması bekleniyor (önceki: %8).

Rusya’nın kasım ayı işgücü verileri çarşamba günü açıklanacak. İşsizlik oranının %4,7 seviyesinde olması bekleniyor (önceki:%4).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.