Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP eski Milletvekili Eren Erdem adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Çağlayan Adliyesi’nde görülen 12 sanıklı Karşı gazetesi davasında savcı, CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsini istedi ancak Erdem adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, Erdem’in örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu ancak örgütle organik bağ kurduğuna dair kanıt bulunmadığını belirtti. Mütalaada, yasaya aykırı yollarla elde edilmiş görüntü kayıtlarıyla bilgi ve belgelerin Erdem’in genel yayın yönetmeni olduğu Karşı gazetesinde haberleştirilerek, FETÖ üyelerinin toplum nezdinde masum gösterilmeye, savunulmaya ve aklanmaya çalışıldığı öne sürüldü. Erdem’in örgüte yardım suçundan cezalandırılması talep edildi.

Çağlayan Adliyesi’nde görülen 12 sanıklı davada Erdem, duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Eren Erdem, haftanın iki günü en yakın karakola imza verecek ve bu süre boyunca yurtdışına çıkması engellenecek.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.