Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Bağcılar ziyaretinden izlenimler

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da esnafı ziyaret etti. Yürüyüş rotasındaki hemen hemen her dükkana girip seçmenlerden oy isteyen İmamoğlu’nu tanımayan genç seçmenler de çıktı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık çalışmaları kapsamında Bağcılar’daydı. Buradaki ilk durak Bağcılar Kamyon, Kamyonet, Otobüs, Minibüs ve Şoförler Esnaf Odası’ydı. Odanın bulunduğu binanın önünde Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler nöbet tuttu. İmamoğlu, basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği ilk durakta alkışlarla karşılandı. CHP adayı, Oda Başkanı Mustafa Nuhoğlu ile birlikte başkanın makamında basın mensuplarına açıklamada bulundu. İmamoğlu konuşurken televizyonda AKP ve MHP ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım konuşuyordu. O sırada biri televizyonu kapatmaya çalışıyordu, kapanmayınca fişini çekti. Televizyonun yanındaki masada da Başkan Nuhoğlu’nun, Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla çekilmiş fotoğrafları duruyordu.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada Bağcılar’ı önemsediklerini, burada yaşayanların sorunlarının ne olduğunu bildiklerini söyledi. İmamoğlu, makamdaki açıklamadan sonra bir üst katta bulunan geniş salonda ticari araç sahiplerinin sorunlarını dinledi. İmamoğlu’na burada CHP Milletvekili Turan Aydoğan da eşlik etti.

Esnafın sorunlarını anlattığı bölümde ilk konuşmayı Oda Başkanı Mustafa Nuhoğlu yaptı. Nuhoğlu, odayı 1976’da kurduğunu belirterek, o günden bu yana başkan olduğunu söyledi. 1994’te Anavatan Partisi’nden aday olduğunu ekleyen Nuhoğlu, Bağcılar Merkez Camii’nin de dernek başkanı olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerde artık gençleri görmek istediğini kaydeden Nuhoğlu, bu yüzden oda başkanlığı görevini de genç olduğu için ablasının oğluna devretmeyi düşündüğünü belirtti. Ticari araç sahiplerinin sorunlarının çözülmesi için geçmişte Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü de dile getiren Nuhoğlu, Yıldırım’ın “UBER’i yok sayamayız” açıklamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Nuhoğlu’nun ardından, ablasının oğlu olan Oda Genel Sekreteri Mehmet Sabri Nuhoğlu söz aldı ve uzunca bir süre taksi, servis aracı, minibüs ve otobüs sahiplerinin sorunlarını anlattı. Ardından Bakkallar Odası Başkanı söz aldı ve zincir marketlerin küçük esnafa zararlarından bahsetti. İmamoğlu, anlatılan sorunların muhataplarıyla konuşularak çözülebileceğini söyledi. Soru-cevap bölümünün sonlarına doğru salon boşalmıştı.

Şoförler odasından çıkan İmamoğlu, Oda Başkanı Nuhoğlu, İYİ Parti Kadın Kolları Teşkilatı, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretine başladı. Genellikle Nuhoğlu’nun yönlendirdiği dükkanlara giren İmamoğlu, sıcak bir şekilde karşılandı. Yönlendirme olmaksızın girdiği dükkanlarda da güler yüzle karşılanan İmamoğlu, yürüyüş rotasındaki bir kafeteryaya girip içerideki herkesin elini sıktı. Burada elini uzattığı genç bir çiftin İmamoğlu’nu tanımaması dikkat çeken bir ayrıntı oldu. İmamoğlu, çiftin masasından uzaklaşırken erkek olana, kız arkadaşına kendisinin kim olduğunu anlatmasını istedi. Bu ziyaretten sonra, İYİ Parti Kadın Kolları Teşkilatı üyelerinden biri dükkanlara girmeden önce içeri girip İmamoğlu’nu tanıttı.

İmamoğlu’nun Bağcılar’daki son durağı ise Merkez Camii’ydi. Burada bir cenazeye de denk gelen İmamoğlu, cenaze sahiplerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.