Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (3): Davranım bozukluğu: Şiddete ve suça neden olan sorun

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda çocukluk ve ergenlik döneminde şiddete ve suça neden olabilen davranım bozukluğu hakkında bilgi veriyor. Bozukluğun nasıl başladığını, belirtilerini, tanı sürecini ve sınıflandırmasını anlatıyor. Davranım bozukluğunun tedavi edilmediğinde sebep olabileceği diğer bozukluklara değiniyor, ailenin ve çevrenin bozukluğun oluşmasındaki etkisini inceliyor. Tedavi sürecinde asıl tedavinin çevre ve aile gibi diğer etkenlerin kontrolünden geçtiğini, terapi ve varsa diğer bozuklukların tedavisiyle desteklendiğini belirtiyor. Davranım bozukluğu olan çocuk ve ergenlerin eğitim sisteminden dışlanmamasının önemini vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.