Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dilek Dündar: “Eşime karşılık rehin tutuluyorum”

Hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, iki yılı aşkındır süren sessizliğini bir video ile bozdu. Eşine karşı rehin tutulduğunu söyleyen Dündar, pasaportuna el konulmasından evinin satışına izin verilmemesine kadar karşılaştığı zorlukları anlattı.

Dilek Dündar, yıllardır süren sessizliğini sonunda bozdu. Bir video yayınlayan Dündar, pasaportuna nasıl el konulduğunu, işsiz kaldıktan sonra borcunu nasıl ödeyemediğini, oğlunu nasıl göremediğini anlattı.

Video “Merhaba. Adım Dilek Dündar” sözleriyle başlıyor. Herkesin kendisini Can Dündar’ın eşi olarak tanıdığını söyleyen Dündar ardından kendini anlatıyor:

“Ankara Koleji ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunu bir ekonomistim. Belgesel yapımcısıyım, bir Cumhuriyet kadınıyım, bu ülkenin bir yurttaşıyım, anneyim.”

Dündar, daha kötü durumda olan başkalarının bulunduğunu belirterek, onlara saygı gereği sessiz kaldığını ancak yargı ve vicdanların harekete geçmediğini görünce, konuşmak ve uğradığı haksızlıkları herkesle paylaşmak istediğini söyledi.

Dilek Dündar’ın videoda altını çizdiği temel konu, kendisi hakkında hiçbir dava açılmamış olması. Ama buna rağmen pasaportuna el konulmuş. Bu yüzden yıllardır ne eşini ne de çocuğunu görebiliyor. Dündar, “Eime karşı rehin tutuluyorum” diyor videoda.

Dündar’ın büyük üzüntü duyduğu olaylardan biri de, yazlığını satmasına izin verilmemesi. Satamadığı için de şu anda yaşadığı evine haciz geldi. Dündar bu durumu, “Ülkemden çıkamıyorum ama yalnız yaşamaya zorlandığım evimden çıkmak zorundayım” sözleriyle özetledi.

Dilek Dündar yaklaşık 5 dakikalık videoyu, “Bu hukuksuzluğa son verin” çağrısıyla bitirdi.



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.