Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gürsel Tekin’den CHP yönetimine eleştiri: “Adaylar objektif kriterlere göre belirlenmedi”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Genel Merkezi’nin yerel seçimlerde yarışacak adayları belirleme süreci ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Tekin, “Üzülerek söylüyorum, adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde en çok destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi” dedi. Tekin’in açıklamasında öne çıkan kısımlar şöyle:

“İstanbul’da fikir alınmadı”

Tekin, İstanbul ile ilgili çalışmalar yaptığını anımsatarak, “Hayatını İstanbul’a vermiş, ben dâhil birçok arkadaşımızın ne yazık ki fikirlerine bile danışılmadı” dedi. Aday belirleme sürecinde oy kazanmaktan başka ölçütlerine devreye girdiğini iddia eden Tekin, “Biz eskiden ‘Kim CHP’ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır’ derdik. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart’ta bu maliyet ile partimizin karşılaşmamasını umut ediyoruz” diye konuştu. 

“Liyakata önem verilmedi”

Tekin, aday belirleme sürecinde liyakat ilkesinin gereğinin yapılmadığını, şahsi yakınlığın öne çıkarıldığını söyledi. Birçok ilde mevcut belediye başkanlarının olağanüstü kurultay talep ettikleri için yeniden aday gösterilmediğini öne sürerek şöyle konuştu: “Bazı illerde de seçimi kazanabilecek seviyede halk desteği bulunan arkadaşlarımız aynı gerekçeyle aday gösterilmedi. Bu CHP tarihine, kültürüne yakışan bir adım değildir.”

“Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz” diyen Tekin, CHP’nin kazanması için seçim bitene kadar çalışacağını sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.