Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış akademisyenine “şehit ailesini ziyaret yükümlülüğü”

‘Barış İçin Akademisyenler’ yargılamaları devam ediyor. Bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gülsün Güvenli’nin davasının karar duruşması yapıldı. ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 15 ay hapis cezası verilen Güvenli’nin cezası hükmün geri bıraktırılması kapsamında beş yıl ertelendi.

Cezaya ek olarak “şehit ailesine taziye ziyareti yükümlüğü”

Ancak hapis cezasının yanı sıra Güvenli’ye 2015 yılında Hakkâri’de hayatını kaybeden Komiser Ahmet Çamur’un eşi Gökçen Çamur’a taziye ziyaretinde bulunma yükümlülüğü getirildi:

“15/08/2015 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde silahlı saldırı sonucu PKK tarafından şehit edilen Komiser Ahmet ÇAMUR’un eşi Gökçen ÇAMUR ve ailesine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulunmakla sanığın CMK 231/8-c maddesi uyarınca YÜKÜMLÜ TUTULMASINA, kararının infazının takibinin Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce yerine getirilmesine.”

Güvenli, yükümlülük için “Onur duyarım. Ben bütün ölümlere karşıyım, bildiriyi de bu amaçla imzaladım” dedi.

Akademisyen Gülsün Güvenli Medyascope.tv’ye şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu benim için ne bir züldür ne de bir ceza”

“Şehit ailesine ziyaretin bir ceza olarak verilmesi aile adına beni çok üzdü. Polis memurunun şehit olmasının üzerinden yıllar geçtikten sonra tekrar ailenin acısı depreştirilecek. Bundan dolayı endişeliyim. Tabii ziyarete giderim, bu benim için ceza değil, benim amacım zaten o bildiriyi imzalarken de insanlar ölmesin talebini iletmekti. Terörün ve şiddetin nereden olursa olsun her zaman karşısında durmuş bir insanım. Talebim, artık insanların öldürülmesi dursun idi.”

Güvenli, avukatının kendisine verdiği bilgiye göre, ziyaretin bir polis eşliğinde ve tutanak tutularak gerçekleştirileceğini, nasıl ve ne zaman yapılması gerektiğinin kendilerine bildirileceğini söyledi.

Güvenli, “Benim ayaklarına gitmekten çekinmem anlamında değil, özellikle ailenin zor durumda kalma ihtimalini göz önünde tutarak” avukatlarının karara itiraz edeceğini belirtti. Karara karşı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz hakkı mevcut.

Gülsün Güvenli’nin mahkemedeki beyanı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.