Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini “susarak örgüt propagandası yapmak” ile suçlayan savcı hakkında “suç uydurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı TBMM’ye bir fezleke sundu. Fezlekede, Gergerlioğlu hakkında 27 Ekim 2018’de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” isimli panelde katılımcı olarak bulunup, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasına tepkisiz kalması gerekçe gösterilerek “susarak örgüt propagandası yapmak” suçlaması yer alıyor.

Gergerlioğlu bugün Meclisteki konuşmasında fezlekeyi hazırlayan Hamza Yokuş hakkında suç duyurusunda bulundu. “Yasalara en başta kendilerinin uyması gerekir. Sayın Hamza Yokuş suç uydurmuştur, suç uydurmanın cezası üç yıla kadar hapis cezasıdır” diyen Gergerlioğlu, Başsavcı vekili Hamza Yokuş’a “görevi kötüye kullanma” ve “işlenmediği bilinen suçu ilgili makama işlenmiş gibi ihbar etmek ve delil uydurmak”tan suç duyurusunda bulundu. Gergerlioğlu ayrıca, “Bir hukuk insanı olabilirsiniz, savcı makamında olabilirsiniz ancak ifade özgürlüğü içindeki bir konuşmayı terör örgütü propagandası olarak lanse edip ardından bu toplantıda söz almayan bir kimseyi susarak örgüt propagandası yaptığı gibi gülünç, hukukçuların ve medyanın şaşkınlığa uğradığı bir iddia ile suçlayamazsınız. Görevinizi kötüye kullanamazsınız sayın savcı, bu ülkede yargı makamında olanlar bu millete karşı sorumludur bu millete karşı makamlarından aldıkları gücü kötüye kullanamazlar” dedi.

Gergerlioğlu ile suç duyurusu hakkında konuştuk:
“Hiç kimse bulunduğu makam itibariyle sorgulanamaz bir yetki ve sorumluluk içinde değildir, yaptıklarından sorumludur o da yargılanmalıdır. Meslek dışı ve hukuk dışı bir fiil işlemiştir, yargılanmalıdır. Bu ülke bu kadar basit bir ülke olmamalı, bu denli hukuk ayaklar altına alınmamalı ve hiçbir insan mesleğini kötüye kullanmamalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.