Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış akademisyeni Gülsün Güvenli’ye verilen “şehit ailesine taziye ziyareti” yükümlülüğü kaldırıldı

12 Şubat’ta İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Gülsün Güvenli’ye “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan 15 ay hapis cezası verilmiş, ceza hükmün geri bıraktırılması kararı çerçevesinde beş yıl ertelenmişti.

Hapis cezasının yanı sıra Güvenli’ye 2015 yılında şehit olan komiser Ahmet Çamur’un eşi ve ailesine taziye ziyareti yükümlülüğü getirilmişti. Akademisyen Güvenli’nin avukatları karara itiraz etmişti. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi bugün, Güvenli’ye verilen taziye ziyareti yükümlülüğünü savcının itirazını gerekçe göstererek kaldırdı. Mahkeme tarafından taziye ziyareti yükümlülüğünün yerine başka bir yükümlülük de verilmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.