Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan hayatını kaybetti


Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 63 yaşındaki Mutafyan uzun süredir rahatsızdı. Mutafyan’a 2008 yılında Alzheimer teşhisi konulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ı telefonla arayarak, taziye dileklerini iletti. Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu cenaze detaylarının daha sonra açıklanacağını söyledi.

II. Mesrob, 84’üncü İstanbul Ermeni Patriği ve Türkiye Ermenileri Ruhani Başkanı’ydı. 1956’da İstanbul’da doğdu. ABD’deki Memphis Üniversitesi’nde felsefe ve sosyoloji eğitimi aldı. 1979’da “Mesrob” ismini aldı ve Kınalıada Ermeni cemaati rahipliğine atandı. Teoloji eğitimini 1981’de Kudüs’te tamamladı. 1986’da piskoposluk rütbesine yükseltildi. 1998’de İstanbul Ermenileri Patriği II. Karekin Kazancıyan ölünce, patrik vekili seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.