Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis saldırısı

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen binlerce kadının yürümesine izin vermeyen polis, yürüyüşe müdahale etti. İstiklal Caddesi’nde 19.30’da başlayan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için önlem alan polis, caddeye çıkan ara sokakları bariyerlerle kapattı. Caddenin girişi kapatıldı, Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı bariyerlerle çevrelendi. Caddenin girişindeki Zambak Sokak önünde barikat kuruldu. Polis biber gazı, kalkan ve plastik mermilerle kadınları Taksim Meydanı ve ara sokaklara sürükledi. İzdiham sırasında fenalaşanlar ve yaralananlar oldu. Medyascope.tv muhabirleri yaşananları aktardı.

Kamera: Sahra Atila ve Sercan Öztürk / Kurgu: Sahra Atila

Katkıda bulunanlar: Gamze Elvan, Gökçe Çiçek Kösedağı, Merve Özçelik, Fatima Çelik, Ece Gürkan, Büşra Cebeci, Şükran Şençekiçer, Gülçin Karabağ, Dilan Karaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.