Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Koalisyonu’ndan Feray Salman: “31 Mart seçimlerindeki kadın aday sayısı, erkek egemen sistemin değişmemesinde siyasi partilerin rolünü açıklıyor”

Kadın Koalisyonu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kadın adayların siyasi partilere, belediyelere, illere göre dağılımını derledi. Verilere göre toplam 8263 adaydan sadece 652’si kadın.

Artvin ve Osmaniye’de hiç kadın aday yok

652 kadın adayın illere göre dağılımına bakıldığında Artvin ve Osmaniye’nin ne il ne de ilçe belediyelerinde hiç kadın aday yok. 51 il merkez belediyesinin 26’sında, 403 ilçe belediyesinin 4’ünde yine kadın aday bulunmuyor.

Raporla ilgili konuştuğumuz Kadın Koalisyonu’ndan Feray Salman siyasi partilerin “kota” uygulamasının geçici ve aslında sorunu ötelemek için kolaylaştırıcı bir araç olduğunu söyledi. Salman, “Kadın örgütlerinin bir önceki yerel seçimlerden bugüne toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bu kadar baskı yaptığı bir dönemde, siyasetin tam tersi yönde gösterdiği direnç oldukça düşündürücü” dedi.

Röportajın tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.