Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu sokakta uğradığı sözlü tacizlerin senaryo olduğunu, önceden kurgulandığını söyledi

Kurgu: Sercan Öztürk

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu kutuplaşmanın damga vurduğu bir seçim ortamında kampanyasını yürütüyor, zaman zaman sözlü tacize maruz kalıyor ve “terörist” olmakla suçlanıyor. Medyascope’tan Canan Coşkun’un sorularını cevaplayan İmamoğlu’na göre bu saldırılar, bilinçli yapılıyor ve planlı bir kurgunun parçası.

İstanbul’da Kapalıçarşı’da esnafla, turistlerle görüşen CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’na bir kişi “Terör sevici” diye bağırıyor, ardından devam ediyor: “Taksim’de ezanı ıslıkladınız!”

İmamoğlu, sükûnetini koruyor ve çarşıda dolaşmaya devam ediyor. Bu kez başka bir esnaf ona, “CHP ve HDP ittifak yapıyor” diyor. İmamoğlu, “Peki andımızı kim kaldırdı?” diye sorunca kısa süreli bir sessizlik yaşanıyor. Ekrem İmamoğlu, “Kafan karıştı galiba” deyip yoluna devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu her gün sokakta. Onlarca kişiyle konuşuyor, yüzlercesiyle el sıkışıyor. Büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar ona dokunuyor, dertlerini anlatıyor. Ona oy vermeyecek olanlar, onu kendi partilerine katılmaya devam ediyor. Yine de, zaman zaman, sözlü tacize maruz kalıyor, terörist olmakla suçlanıyor. İmamoğlu’na göre bu saldırılar, planlı bir kurgunun parçası.

Daha önce İmamoğlu’na direkt fiziki saldırı tehdidinde bulunanlar olsa da, İmamoğlu karşılaştığı bu olayları büyütmek istemiyor, kampanyasına odaklanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.