Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink davasında gazeteci Ercan Gün tahliye edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin davada tutuklu bulunan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün ve dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale tahliye edildi. Her ikisi de başka davadan tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacak. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 85 sanıklı davanın 90. duruşmasına tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ercan Gün, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ev hapsindeki Ali Öz ve tutuksuz sanıklar da duruşmadaydı. Hafta başından bu yana süren duruşmaların sonunda ara kararını açıklayan mahkeme, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün tahliyesine karar verdi. Mahkeme, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla başka dosyalardan da tutuklu bulunan Demirkale ve Gün’e, bu dosyalarından tahliye edilmeleri ihtimaline karşı yurt dışına çıkış yasağı koydu. Demirkale ve Gün hakkında tahliye kararı verilmesiyle dosyadaki tutuklu sayısı 2’ye düştü.

Muammer Güler ve MİT görevlileri tanık olarak dinlenecek

Mahkeme, 11-12 ve 13 Haziran’a ertelediği duruşmada dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Hüseyin Kubilay Günay, dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Görevlisi Özel Yılmaz ve Handan Selçuk, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Adem Sağlam, Emre Altuntaş, Recep Koçpınar, Muhammet Bulgur, Adem Polat, Mustafa Kuletaş ve Muhammet Kırmacı’nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Cinayette kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin Aralık 2015’te hazırlanan iddianamede, Özel Yılmaz, Ergun Güngör hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Dink ailesi avukatları, Yılmaz ve Güngör hakkında iddianame düzenlenmesini gerektiren deliller olduğu gerekçesiyle karara itiraz etmişti. İtiraz reddedilince avukatlar, Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Başvuruyla ilgili hâlâ karar verilmedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.