Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sözcü davası 18 Nisan’a ertelendi

Sözcü gazetesi yazar, yönetici ve muhabirlerinin FETÖ’ye yardım suçundan yargılandığı dava, 18 Nisan’a ertelendi. Mahkeme, dosyayı esas hakkındaki mütalaayı hazırlaması için savcılığa gönderdi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanıklar Necati Doğru, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Yonca Yücekaleli ve Metin Yılmaz katıldı. Sanık Emin Çölaşan da duruşmaya Ankara’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Gürsel Tekin ile eski CHP Milletvekili Umut Oran, İngiltere ve Almanya Konsolosluğu ve Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan gözlemciler de izledi. 

Duruşma başında mahkeme başkanı Akın Gürlek, sanık avukatlarının soruşturmanın genişletilmesine yönelik talepleri içeren bir dilekçe sunduğunu söyledi. Gürlek, duruşma savcısına söz hakkı verince, savcı, mahkemede yeni görevlendirilmesi ve dosyanın kapsamlı olması nedeniyle henüz esas hakkındaki mütalaayı hazırlayamadığını söyledi ve süre istedi. 

Müvekkilim babasını kaybetti ve onu göremedi”

Ardından sanık avukatlarından Celal Ülgen söz aldı ve duruşma listesinde müvekkillerine yöneltilen suçun “terör örgütü kurmak” olarak yazıldığını söyledi. “Demek ki FETÖ’yü biz kurmuşuz. Ben de terör örgütünün avukatlığını yapıyorum” diyen Ülgen, bu durumun lekelenmeme haklarını ihlal ettiğini söyledi. Avukat İsmail Yılmaz da müvekkili Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını istedi ve “Müvekkilimin babası geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti ve o babasını göremedi” dedi. Avukat Ceren Yakışır da, müvekkili Burak Akbay ile ilgili, “Haksız suçlamalarla vatanına dönemiyor. Bütün cenazeyi internet yayınıyla izledi. İnsanların nasıl bedeller ödediğini bilmenizi istiyorum” diye konuştu. 

Akbay’ın yakalama kararı devam edecek

Mahkeme, ara kararında, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin talepleri reddetti. Esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar veren heyet, Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının devam etmesine hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmanın 18 Nisan’da yapılmasına karar vererek duruşmayı sonlandırdı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.