Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rabia Naz’ın babası gözaltına alındı

Giresun’un Eynesil ilçesinde, Emniyet’in “intihar” dediği kızı Rabia Naz’ın ölümünün arkasındaki gerçeğe ulaşmaya çalışan Şaban Vatan gözaltına alındı. Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç müvekkilinin, kardeşinin şikâyetiyle gözaltına alındığını ve savcılığın talimatıyla akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edildiğini söyledi.

Şaban Vatan’ın eşi Atika Vatan da Twitter’dan yayınladığı videoda eşinin gözaltına alındığını ve ona ulaşamadığını duyurdu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, babası tarafından Nisan 2018’de evlerinin önünde ağır yaralı olarak bulunmuştu. Küçük kız hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı. Emniyet Rabia Naz’ın intihar ettiğini açıklamış ancak otopsi raporunda ölümün trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği tespitinde bulunulmuştu. Emniyet ve savcılığın üzerine düşeni yapmadığını düşünen baba Şaban Vatan, bir yıl boyunca araştırma yapmıştı. Baba Vatan, çabalarının sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeyi başarmış ve yeni bir soruşturmanın kapısı aralanmıştı.

Bugün gözaltına alınan Şaban Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç’tan edinilen bilgiye göre, Vatan’ı kardeşi akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiasıyla savcılığa şikâyet etti. Şaban Vatan’ın kızının ölümünün arkasındaki şüpheleri araştırması için başvurduğu savcı, Vatan’ı Giresun’daki İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Avukat Kılıç, psikiyatri servisine gönderilen Vatan’ın buradan sonra da ruh ve sinir hastalıklarıyla ilgili bir hastaneye sevk edilebileceğini söyledi.

Şaban Vatan, Medyascope.tv’den Canan Coşkun’a konuşmuştu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler