Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Coşkun’un Beylikdüzü’nde CHP izlenimleri. İmamoğlu: “Aramızda kalsın, kazanıyoruz İstanbul’u”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde halkla buluştu. Medyascope’tan Canan Coşkun ve Egemen Gök oradaydı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Aramızda kalsın, kazanıyoruz İstanbul’u” dedi. Canan Coşkun’un izlenimleri:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’un Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde halkla buluştu. Kılıçdaroğlu’nun Beylikdüzü programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. Buradaki program Adnan Kahveci Mahallesi Muhtarlığı’nın bulunduğu Erenler Caddesi’nde gerçekleştirildi. Bu mahallede yoğun olarak CHP’li seçmenler bulunuyor. Programın başlamasından saatler önce cadde havanın soğuk ve yağmurlu olmasına karşın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli çok sayıda mahalleli tarafından doldurulmuştu. Ellerinde Türk bayrakları, CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ve İmamoğlu’nun fotoğrafları olan bayraklar taşıyan mahalle sakinleri de vardı. Çoğunun üzerinde kırmızı yelek vardı. Caddenin bir ucunda kurulan sahneden İmamoğlu’nun seçim müzikleri çalıyordu. Bekleyenler, şarkılara ritm tutarak eşlik ediyordu. Bir ara ezan okundu ve şarkı susturuldu. Ezan bittikten sonra şarkılar kaldığı yerden devam etti. Kalabalığın arasına bir tahta bacak da girdi. Elinde yine İmamoğlu ve Çalık bayrakları vardı. 

Yaklaşık bir saatlik gecikmenin ardından Kılıçdaroğlu’nu taşıyan seçim otobüsü caddeye ulaştı ve bekleyenler hareketlendi. Kılıçdaroğlu, onlara otobüsün camından el sallıyordu. Kılıçdaroğlu’ndan önce otobüsün üstündeki platforma CHP milletvekilleri Sibel Özdemir, Ali Şeker, Turan Aydoğan, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu çıktı. Bu heyet, halkı selamladıktan sonra platforma CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık çağrıldı. Çalık’ın yanında eşi de vardı. Çalık, konuşmasına seçim çalışmalarında kendisine yardımcı olanlara teşekkür ederek başladı. “Beylikdüzü’nde kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte yönetmeye devam edeceğiz” diyen Çalık, İmamoğlu’ndan bahsederken de “Allah ayağına taş değdirdimesin” diye konuştu. Çalık, “Mart ayının sonunu demokrasi bayramı olarak kutlayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

“Beylikdüzü’nün evladı”

Çalık konuşmasını tamamladıktan sonra platforma İmamoğlu çağrıldı. İmamoğlu’nun yanında da eşi vardı. Halkı selamladıktan sonra konuşmasına başlayan İmamoğlu, bekleyenlere “Komşularım” diye seslendi. Kalabalıktan da “Beylikdüzü’nün evladı” sesleri yükseliyordu. İmamoğlu, konuşmasını “Aramızda kalsın, kazanıyoruz İstanbul’u” diyerek sonlandırdı. 

İmamoğlu’ndan sonra da platforma Kılıçdaroğlu çıktı. Otobüsün dört bir yanındaki halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a, Ankara’ya ve Adana’ya baharı getireceğiz” dedi. Memleketin çok sorunu olduğunu ve bunları bildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, hepsinin ortak akılla çözülebileceğini belirtti. Bu sorunlardan birinin işsizlik olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın İmamoğlu’na kastederek sarf ettiği “Bazıları istihdam sözü veriyor ama belediyelerin böyle bir gücü de yok, yetkisi de yok” sözünü anımsattı ve İmamoğlu’nun istihdam sözünün ardından Yıldırım’ın da aynı sözü verdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Adama sormazlar mı? Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı yaptın. Bu soruna o zaman çözüm bulamadın. İmamoğlu söyleyince mi bulacaksın” dedi. Yerel seçimlerin beka sorunuyla ilgisini soran Kılıçdaroğlu, “Baskı kurup korkutmak istiyorlar” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasını bitirdikten sonra Avcılar’a gitti. Yolda, seçim otobüsünden halkı selamlamaya devam eden Kılıçdaroğlu’na sokaktaki insanlar da el sallıyordu. Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’ndeki Emekliler Lokali’nin önünden geçerken otobüsü durdurdu ve lokale girdi. Burada alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, içeridekilerle sohbet etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.