Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, Avustralya’da drone yoluyla yiyecek, içecek ve ilaç teslimatı yapacak

Google tarafından geliştirilen dünyanın ilk drone teslimat hizmeti, Avustralya’dan onay aldı. Ülkenin havacılık otoritesi CASA, Google’ın da içinde bulunduğu Alphabet’in alt kuruluşu Wing’in drone yoluyla yiyecek, içecek ve ilaç teslimatı yapmasına izin verdi.

Google bir buçuk yıldır ilaç ve gıda ürünleri ile yerel olarak üretilen çikolata, yiyecek, içecek ve kahve gibi ürünlerin teslimatı için drone denemeleri yapıyordu. Avustralya havacılık otoritesi CASA, bugün itibarıyla onayladığı projenin güvenlik, bakım, trafik sistemi, pilot eğitimi ve operasyon yönetimi konularında bir eksiğinin olmadığını ve herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmediğini bildirdi.

Ancak Avustralya, drone teslimatı projesine sıkı şartlar getirdi. Bu şartlara göre, teslimat yapacak drone’lar yalnızca gündüzleri mesai saatleri içinde hizmet verecek ve uzaktan kumandayla kontrol edilebilecek. Drone’ların bazı anayollardan geçmesi yasaklanırken, yayalara belirli bir mesafeden fazla yaklaşmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca uçuş yapan drone’ların gürültü kirliliğine sebep olmaması için ek çalışmalar yapılacak.

Drone yoluyla teslimat hizmeti, önümüzdeki haftalarda Avustralya’nın başkenti Canberra’nın kuzeyindeki banliyölerde bulunan 100 evle başlaması bekleniyor.

Google, bu hizmetin sektöre yıllık ilave 30-40 milyon dolar gelir getireceğini tahmin ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.