Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran-Venezüela arasında direkt uçuşlar başlıyor

Venezüela’daki siyasi ve ekonomik krizde Maduro yönetiminin en büyük destekçisi olan İran, Caracas’a direkt uçak seferleri başlattı. Hiçbir yerde aktarma yapmadan non-stop gerçekleşen uçuşlar 16 saat sürüyor.

İran’ın özel havayolları şirketi Mahan Air’in düzenlediği seferlerin ilki dün, iki ülkenin başkentleri Tahran ve Caracas arasında gerçekleştirildi.

İki ülke arasındaki direkt uçuşların başlaması münasebetiyle bir açıklama yapan İran Havacılık Kurumu Sözcüsü Rıza Caferzade, ilk düzenlenen Tahran-Caracas seferindeki uçuşta İran Dışişleri Bakan Yardımcısının başında bulunduğu bir heyetin de yer aldığını söyledi.

Venezüela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza da, İran heyetinin direkt uçuşların kalıcı hale gelmesi için Venezüelalı yetkililerle görüşmeler yürüteceğini duyurdu.

İran, halen Juan Guaido liderliğindeki muhalefetin protestoları nedeniyle zor günler geçiren Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun en büyük destekçilerinden biri olarak görülüyor.

Öte yandan ismini vermeden Reuters’a açıklamalarda bulunan bir Beyaz Saray yetkilisi, direkt uçuşlara başlanması kararının ekonomik değil tamamen siyasi sebeplere dayandığını söyledi.

Mahan Air, Batılı hükümetlerce sık sık Ortadoğu’nun çatışmalı bölgelerindeki İran yanlısı gruplara askeri ekipman ve silah taşımakla suçlanıyor.

Hiçbir yerde aktarma yapmadan gerçekleştirilen uçuşlar 16 saat sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.