Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babası Şaban Vatan, Rabia Naz’ın ölüm yıldönümünde konuştu: “Faillerin bulunmasını istiyoruz”

Rabia Naz Vatan’ın (11) şüpheli ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Baba Şaban Vatan’ın, kızının ölümünün aydınlatılmasına yönelik hukuk mücadelesi devam ediyor.

Kızının ölüm yıldönümünde, Rabia’nın okuduğu Eynesil İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen anma töreninde konuşan Şaban Vatan bir kez daha yetkililere seslenerek, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması çağrısında bulundu. Barolardan ve sanat camiasından da konuya dair destek beklediğini belirten Vatan, “Artık biz, kızımızın faillerini istiyoruz” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Rabia Naz olayı ile ilgili başlattığı soruşturmayı da değerlendiren Vatan, “Biz bu gelişmeyi çok bekledik. HSK müfettişlerinin inceleme yapıp, bu soruşturmanın seyrinin nasıl yürüdüğünü aydınlatmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

HSK’nın Rabia Naz’ın şüpheli ölümüne ilişkin başlattığı soruşturmanın ayrıntılarını içeren haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.