Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş: Davutoğlu bizi cezaevine gönderen başbakan olarak tarihe geçti

Kasım 2016’dan bu yana cezaevinde olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın davasına Sincan Cezaevi’nde devam edildi. Demirtaş, savunmasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ağır eleştiriler yöneltti. Demirtaş, “Davutoğlu bizi milletvekili kimliği ile cezaevine gönderen başbakan olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Davutoğlu’nun yayınladığı manifestoya da değinen Demirtaş, “Ama şimdi aradan geçen zaman zarfında bazı gerçekleri görmeye başlamış olmalı ki kendisi artık özeleştiri mi, itiraf mı başka bir siyasi niyeti mi var bilemem, fakat yargının ne hale geldiğini beyan etmek zorunda kalıyor. Öyle bir iki yazı yazmakla da bu vebalin altından çıkamaz” diye konuştu.

“Terör örgütü kurma-yönetme, örgüt propagandası, suç ve suçluyu övme” suçlamalarıyla karşı karşıya olan Demirtaş, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Demirtaş savunmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına neden olan fezlekeler için “siyasi komplo” dedi ve “Savunma yapmamın nedeni adalet umudu ve beklentisi değil, adalet mücadelesidir” diye konuştu.

Hakkında 30’dan fazla dava açılan Demirtaş’ın 142 yıl hapsi isteniyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ise, Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine karar vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.