Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kişisel verilerin gizliliğini korumayan Facebook’a 5 milyar dolar ceza verilecek

Facebook, kişisel verilerin gizliliği konusundaki ihlaller sebebiyle, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından 5 milyar dolar para cezasına çarptırılabileceğini duyurdu. Bu miktardaki para cezası, gerçekleşmesi halinde, bir teknoloji firmasına FTC tarafından verilen en yüksek ceza olacak.

Sosyal medya devi Facebook bu rakamı ilk çeyrek mali raporlarında açıkladı. Facebook’tan yapılan açıklamada “Devam eden bir soruşturma kapsamında, bir sefere mahsus, 3 ile 5 milyar dolar arasında bir kayıp yaşayacağımızı öngörüyoruz” denildi. Facebook, sorunun halen çözülmediğini de açıkladı.

Facebook ve FTC verilecek para cezası üzerinde aylardır pazarlık halindeydi. Komisyon Facebook’u, kişisel verilerin korunması konusunda 2011’de verdiği sözleri yerine getirmediği için cezalandırmak istiyor.

Facebook geçen yıl da çalınan şifreler ve kullanıcı bilgilerini üçüncü kişilere vermesi sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

FTC, Amerikan federal hükümetine bağlı çalışan, tüketici haklarını korumak ve tekelleşmeye karşı mücadele etmekle görevli bir kurum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.