Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları için cezaevi süreci başladı

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına çarptırılan ve mahkûmiyet kararı onanan eski çalışanlar için cezaevine girme süreci başladı. Kararı veren İstanbul 27. Ağır Mahkemesi, infaz savcılığına kesinleşme kararını yolladı. 

Cumhuriyet gazetesi davasında hapis cezasına çarptırılan eski çalışanlar hakkındaki kesinleşme kararı geçtiğimiz hafta UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sistemine yüklendi. Yerel mahkemenin 24 Nisan 2018’de verdiği karar, temyiz edildiği için dava dosyası istinaf mahkemesine gönderilmişti. Dosya, mahkemeye döndü ve kesinleşme kararı bugün infaz savcılığına gönderildi. Bundan sonraki aşamada savcılığın yakalama kararı çıkarıp bunları Emniyet’e yollaması bekleniyor. 

Cezaevine girecek isimler ve hapishanede kalacakları süreler şöyle:

Bülent Utku: 1 yıl 7 ay 20 gün

Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör: 1 yıl 23 gün

Kadri Gürsel: 11 ay 27 gün (Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurulduğunda cezaevinde kalmayacak)

Emre İper: 7 ay 14 gün.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.