Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarsus’ta kız çocuğunu istismar eden imam 25 yıl hapse mahkûm oldu ama tutuklanmadı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 12 yaşındaki E.S.’ye cinsel istismarda bulunan ve tutuksuz yargılanan Kuran kursu hocası ve imam Mehmet Doğan’a 25 yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasına gelmeyen Doğan hakkında tutuklama kararı verilmediği için cezaevine girmeyecek.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya sanık Mehmet Doğan katılmadı. Mahkeme, Doğan’a cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktığı gerekçesiyle toplam 25 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan Doğan hakkında hükümle birlikte tutuklama kararı verilmedi. Doğan’a beş yıldan fazla ceza verildiği için dosya, istinaf mahkemesine gidecek. İstinaf mahkemesinin onama kararı vermesi halinde Doğan’ın Yargıtay nezdinde de itiraz hakkı bulunuyor.

İstismara uğrayan E.S.’nin avukatı Semra Kabasakal ise, Doğan hakkında tutuklama kararı verilmediği için karara itiraz edeceklerini söyledi.

Ne olmuştu?

E.S.’nin, 2015’in yaz aylarında Kuran kursuna gittiği caminin imamı ve müezzini olan Mehmet Doğan’ın cinsel istismarına uğradığı öne sürülüyor. Çığlık atan ancak sesini kimseye duyuramayan E.S., olayın şokuyla kendini kaybetti. Kendine geldiğinde otoban kenarında yatıyordu. Doğan tarafından tehdit edildiği için olayı kimseye anlatmayan E.S., yatılı okulda okurken uyku ve uyum problemleri yaşamaya başladı. Rehber öğretmeninin fark etmesi sonucu olayla ilgili soruşturma başlatıldı. E.S. olayın yaşanmasından sonra üç kez intihar girişiminde bulundu.

Savcılığın hazırladığı iddianamede Doğan’ın cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplamda 61,5 yıla kadar hapsi istendi. E.S.’nin anlatımının adli muayene raporuyla uyumlu olduğu belirtilen iddianame, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve yargılama başladı. 22 Şubat 2018’de tutuklanan Doğan, 2 Ekim 2018’deki ikinci duruşmada savcının aksi yöndeki mütalaasına karşın delillerin toplandığı gerekçesiyle tahliye edildi. Bundan sonra yapılan duruşmalarda da tutuklanmasına yönelik talepler reddedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.