Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sri Lanka’daki terör saldırıları: Cuma namazı kılınmadı

Sri Lanka’da IŞİD’in düzenlediği saldırılarla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısı 76’ya yükseldi. Olağanüstü halin devam ettiği ülkede kilise ve camilerden uzak durulması istendi.

Sri Lanka istihbarat servisi yeni saldırılar olabileceği konusunda bir uyarı yayınladı. Bu uyarı üzerine ülkede cuma namazı kılınmadı. Ülkenin önde gelen İslami birliği “Tüm Seylan Ulema Cemiyeti” tarafından yapılan çağrıda cuma namazlarının evlerde kılınması, camilere gidilmemesi ve mümkün olan şekillerde evlerin koruma altına alınması istendi.

Kardinal Malcolm Ranjith de kiliselerde kalabalık gruplarla ayinler yapılmaması çağrısında bulundu..

Saldırılarla ilgili olarak 140 kişi daha aranıyor. Operasyonlara ordu da katılırken, yaklaşık 10 bin asker daha görevlendirildi. Şu ana kadar gözaltına alına 76 kişi arasında bir Suriye vatandaşı da var.

IŞİD saldırıyı üstlendiğini duyurmasına rağmen henüz buna dair herhangi bir kanıt ortaya koymuş değil.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena düzenlediği basın toplantısında iç savaşın ardından başlatılan insan hakları ihlallerine ilişkin soruşturmaların ordu ve istihbaratı zayıflattığını ve ülkeyi bu tarz saldırılara açık hale getirdiğini savundu. Sirisena, “IŞİD’i yok edeceğim” dedi.

Ölü sayısı 253 olarak düzeltildi

Sri Lanka Sağlık Bakanlığı saldırılarda ölenlerin sayısını 253 olarak açıkladı. Daha önce açıklanan rakam 359’du. Bakanlıktan yapılan açıklamada, parçalanmış cesetlerin iki kere sayıldığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.