Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Dışişleri Bakanı: Pompeo ve Bolton, Başkan Trump’ı İran ile savaşa sürüklemek istiyor

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un ABD’yi İran’la savaşa sürüklemek istediğini söyledi. Amerikan Fox News kanalına röportaj veren Zarif, Pompeo ve Bolton’un yanı sıra İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de bu amacı güttüklerini savundu.

Röportajı yapan Chris Wallace’ın “Hep beraber İran’da rejim değişikliği için mi çalışıyorlar?” sorusunu, Zarif şöyle yanıtladı: “Asgarisi bu. Hepsi de ABD’yi çatışmaya sürüklemeye hevesli görünüyor. Başkan Trump’ın böyle bir şey istediğini sanmıyorum. Trump kampanyasında ülkesini bir başka savaşa sokmamayı vaat etmişti. Ama Başkan Trump’ın İran’ı dize getirmek için uyguladığı maksimum baskı politikası başarısızlığa mahkûm.”

Zarif’le yapılan mülakatın tamamı bugün yayınlanacak.

İran ile Obama yönetimi arasındaki nükleer müzakere sürecinde büyük katkıları bulunan ABD-İran Konseyi eski Başkanı Trita Parsi, Zarif’in Başkan Trump’ın en sevdiği ve en çok izlediği Fox News’e mülakat verme kararını, “Tahran, Bolton ve Pompeo’un Trump’ı oyuna getirip savaşa sokmak istediği sonucuna varmış. Onları atlatmak için Zarif doğrudan Trump’la konuşacak. Yani Fox’a çıkacak” sözleriyle değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.