Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet’in eski çalışanlarının infaz durdurma talebi reddedildi

Cumhuriyet gazetesi davasında beş yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve geçtiğimiz günlerde yeniden cezaevine giren eski çalışanlar için infazın durdurulması talebi reddedildi. Mahkeme, bu kişiler hakkında kanuni bir değişiklik olmadığını belirtti. 

Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında beş yılın altında hapis cezasına çarptırılan ve geçen hafta cezaevine giren Güray Öz, Musa Kart, Hakan Kara, Önder Çelik, Musa Kart ve Emre İper, cezaevine girmeden önce yerel mahkemeden infazın durdurulmasını talep etmişti. Mahkeme, talebi değerlendirmeden infazın gerçekleştirilmesi için savcılığa yazı yazmış ve altı kişi cezaevine girmişti.

Mahkeme, bu talebi dün inceledi ve karara bağladı. Mahkeme, infaz işlemlerine başlandığını belirterek, altı kişi hakkındaki cezanın infazında duraksama olmadığını, haklarında kanuni bir değişiklik de olmadığını kaydetti. Kararda, bir üst mahkemeye itiraz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.