Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarında 127 kişi gözaltına alındı

İstanbul’daki coşkulu 1 Mayıs kutlamaları Bakırköy’de yapıldı. Valilik kararıyla Taksim Meydanı yasaklanmıştı. Yasağa rağmen Taksim’e çıkmak isteyenler ise polis engeliyle karşılaştı. Çıkan olaylarda 127 kişi gözaltına alındı.

Taksim Meydanı’na çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, metro seferleri yapılmadı. Meydanın çevresi polis kordonuna alındı. İşe gitmek zorunda olanlar güvenlik önlemlerini aşamadı. Taksim’den kalkan havalimanı ulaşım araçlarının da iptal edilmesi sebebiyle yolcular ellerinde valizlerle yürümek zorunda kaldı.

Polis, Beşiktaş’ta 55, Şişli’de 38, Beyoğlu’nda 29, Kağıthane’de 4 ve Bakırköy’de 1 kişiyi gözaltına aldı.

Türk-İş üyelerinden oluşan bir grup ise, 1 Mayıs 1977 yılında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 34 kişinin anısına, Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.