Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kandıra Cezaevi’ndeki Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları için Adalet Nöbeti

Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında beş yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve geçen hafta Kandıra Cezaevi’ne giren eski çalışanlar için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutuldu. Avukatların tuttuğu nöbete, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, DİSK Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, gazeteci Kadri Gürsel, Sosyal Demokrasi Vakfı Onursal Başkanı Ercan Karakaş, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Uluslararası Basın Enstitüsü’nden (IPI) Caroline Stockford, AP Milletvekili Rebecca Harms ve Article 19’dan Sarah Clarke katıldı. Nöbette, Kandıra Cezaevi’ndeki avukat Mustafa Kemal Güngör’ün ilettiği mesaj da okundu.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.