Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan Davası: 12. duruşmada keşif raporu dosyaya gelmedi

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan ile ilgili devam eden dava, 19 Haziran’a ertelendi. 10 Nisan’da olay yerinde gerçekleştirilen altı yıl gecikmeli keşfe ilişkin rapor hâlâ dosyaya gelmedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatlarıyla sanık polis Fatih Dalgalı’nın avukatları katıldı. Polis Dalgalı, Van’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Salonun içinde ve kapısında da polisler bekliyordu. 

Polisler çağrılmalarına karşın gelmedi

Yaklaşık beş dakika süren duruşmanın başında başkan Canel Rüzgar, duruşmada tanık olarak dinlenmesi beklenen altı polisten ikisinin hakkında yakalama kararı olduğunu söyledi. Başkan Rüzgar, iki tanık polisin de duruşmaya çağrılmasına karşın gelmediklerini belirtti. Dava kapsamında 10 Nisan’da Okmeydanı’nda olaya ilişkin ilk defa keşif yapılmıştı. Başkan Rüzgar, keşfe ilişkin raporun bilirkişiler ek süre istediği için hâlâ dosyaya ulaşmadığını söyledi. 

Mahkeme, ara kararında bu duruşmaya çağrılmasına karşın gelmeyen polislerin hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmetti. Bilirkişilere keşifle ilgili bir sonraki duruşmaya kadar süre verilmesine karar veren heyet, duruşmanın 19 Haziran’a ertelenmesine hükmetti. 

Anne Elvan: “Kaç senedir adliyelerde sürünüyorum”

Duruşmanın ardından Elvan ailesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Baba Sami Elvan, “Hukuk arıyoruz, açız adalete. Sadece biz değil, bütün toplum aç” dedi. Davanın uzatıldığını ifade eden baba Elvan, “Zaman her şeyin ilacı. Umarım en kısa sürede hak yerini bulur” diye konuştu. Anne Gülsüm Elvan da, Anneler Günü’nün yaklaştığını anımsatarak, “Emir vererek vurdurdu, beni yuhalattı. Çok güzel hediyeler veriyorlar bize. Kaç senedir adliyelerde sürünüyorum? Ama inanıyorum o adalet gelecek” dedi. Anne Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesine de değinerek, “Pazartesi günü adaleti gömdü, biz o adaleti oradan çıkaracağız. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.