Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da bir AKP seçmeni: “Erdoğan’ı niye seçtik, niye sevdik? Konuşurken güven verdi, söylediklerini de yaptı. Şimdi aynı şeyi İmamoğlu’nda görüyorum”

Medyascope muhabirleri İbrahim Yayan ve Fatima Çelik, İstanbul’da Binali Yıldırım’a yüzde 71 oy çıkan bir mahallede sokak röportajları yaparken bir kadın seçmene rastladı. Girdiği tüm seçimlerde AKP’ye oy verdiğini söyleyen seçmen muhabirlerimizin sorularını yanıtladı. Röportajın sonunda ise yayımlanmamasını istedi. Bu röportajı haliyle o mahalleye dair hazırladığımız haberin içine koyamadık. Fakat AKP’li kadın seçmenin söyledikleri çok önemliydi. Bu nedenle video kaydı yerine söylediklerini yazıya döktük. Röportajın yazıya dökülmüş hali şöyle:

 “Binali Yıldırım gerçekten iyi bir insan. Ama Ekrem İmamoğlu da insana güven veriyor. Bak, biz Erdoğan’ı niye seçtik, niye sevdik? Konuşurken güven verdi, söylediklerini de yaptı. Şimdi ben aynı şeyi İmamoğlu’nda görüyorum. Seçim iptal olsun diye her şeyi yaptılar. O söyledikleri şaibelere ben şahsen inanmıyorum. Oyları saymaya başladıklarında ne yaptılar? AK Parti’nin oyunu yüksek gösterdiler, CHP’ninkini düşük gösterdiler. Aslında seçimlere şaibeyi en başta onlar karıştırdı. Şaibe karıştıran da kendileri, seçimi iptal eden de kendileri.

“Bu sefer çok kırıldım AK Parti’ye”

Böyle şeyler söylenmez pek ama ben kendim de AK Parti’liyim, oyumu hep AK Parti’ye vermişimdir. Ama bu sefer çok kırıldım AK Parti’ye, çok kırıldım. Neden biliyor musunuz? Biz burada Karadenizli insanlarla birlikte yaşıyoruz. Bizim aramızda hiçbir zaman Türk, Kürt, Laz ayrımı olmadı. Ama bu sene Erdoğan Kürtleri PKK’lı olarak görünce, inanır mısınız, komşularımızın bize bakışları da aynı o şekilde değişti. Komşularımız bizi çok severler, biz de onları çok severiz ama ben bunu hissettim ve çok üzüldüm. Ben Kürdüm ama PKK’lı değilim. Bunu anlamadılar. Kürdüm diye dağa mı çıkıyorum? Buna çok kırıldım. Şehidim öldüğü zaman evde oturup ağlayan ben, şimdi Kürdüm diye PKK’lı oldum. Bu nasıl bir iş? Ben şimdi oyumu sana nasıl vereyim?

“Yanındaki insanlar Erdoğan’a güvenip, insanları kıran şeyler söylediler”

Aslında düşünüyorum ama Erdoğan’ı hâlâ seviyorum. O benim Cumhurbaşkanım, onu başka severim. Ama yanındaki insanlar Erdoğan’a güvenip, insanları kıran şeyler söylediler. Ben bunu hiç beğenmedim. Erdoğan’ın etrafındaki insanlar bizi böyle böyle ittiler. İmamoğlu’nu da seviyorum ama Kılıçdaroğlu’na sinir oluyorum. Aslında Kılıçdaroğlu bir şey yapmadı ama yine de bazı sözleri, mimikleri insana bir şeyler anlatıyor. ‘Allah’tan korkmam’ diyor mesela. Allah’tan nasıl korkmazsın, bizi kim yarattı? Allah’tan korkmam diyen birinin partisine ben nasıl oy vereyim? Yahu diyorum, bu adam din düşmanı. Ben bu din düşmanı adamın partisine nasıl oy vereyim? İmamoğlu’na güveniyorum ama sırf CHP’nin adayı olduğu için oy vermek istemiyorum. Ne yapayım ben, Erdoğan’a mı vereyim? Erdoğan zaten Cumhurbaşkanı. Ama ben onun etrafındaki insanlara da oy vermek istemiyorum. Yani şu an kararsızım, oyumu kime vereceğimi bilmiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.