Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’nın İtalya Büyükelçisi ABD yaptırımlarını gerekçe göstererek istifa etti: “Meteliksizim, dayanacak gücüm kalmadı”

Venezüela’nın İtalya Büyükelçisi, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların görevini yapmasına imkân tanımadığı gerekçesiyle istifa etti. Büyükelçi Isaías Rodríguez, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya hitaben yazdığı ve Twitter’dan paylaştığı mektupta, “Maduro’nun mücadelesine muazzam saygı” duyduğunu ama kendisinin Amerikan yaptırımlarına dayanacak gücünün kalmadığını anlattı.

Rodriquez geçen hafta Roma’da düzenlediği basın toplantısında, Venezüela’ya yönelik yaptırımlar nedeniyle uzun süredir ödenek alamadığını ve Büyükelçilik konutunun kirası ile çalışanlarının maaşlarını ödeyemediğini duyurmuştu. Elçiliğin ödenmemiş borçlarının ise yaklaşık 9 milyon euro olduğunu açıklamıştı.

“Eşim elbiselerini sattı, ben otomobilimi satmaya çalışıyorum”

77 yaşındaki Rodriguez Maduro’ya mektubunda, hayatının kalanını “büyükbabalık” yapmak üzere torunlarına vakfedeceğini de yazdı. Mektuptan İngiliz Guardian gazetesinin alıntıladığı kısa bir bölümü aktarıyoruz:

Geriye dönük hiçbir kırgınlık duymadan ve meteliksiz bir şekilde görevimden ayrılıyorum. Karım, ABD ambargolarına dayanabilmek için eski eşinin verdiği giysileri satmak zorunda kaldı. Ben de bu göreve geldiğim zaman satın aldığım otomobili satmaya çalışıyorum. Bildiğiniz gibi bir banka hesabım bile yok, çünkü gringolar’ın yaptırım listesindeyim ve İtalyan bankaları kapılarını bana kapadı…

Cumhurbaşkanımızın bilmesini isterim ki, onun yanındayım ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğim. Korkak bir dalkavuk olmaktansa, hep sadık bir refakatçi olmaya çalıştım. Davamıza inancım tam, fakat anlamış bulunmaktayım ki, benim suyu şaraba dönüştürmem ya da ölüleri diriltmem* mümkün değil.

[*Hz. İsa’ya atfedilen mucizeleri kastediyor.]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.