Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rolling Stones ve The Verve arasındaki 22 yıllık telif hakkı kavgası bitti

The Verve ve Rolling Stones’un Bitter Sweet Symphony şarkısının telif hakkı yüzünden yıllardır devam eden anlaşmazlığı tatlıya bağlandı. Şarkının tüm hakları artık The Verve’ün solisti Richard Ashcroft’ta.

Kavganın bittiğini Ashcroft katıldığı bir ödül töreninde açıkladı. Tarafların nasıl bir anlaşmaya vardıkları henüz bilinmiyor. Ancak Ashcroft, The Rolling Stones üyelerinin “yüce gönüllü” davrandığını söyledi.

Bitter Sweet Symphony, çıktığı 1997’de müzik listelerini altüst etti, albümü milyonlarca adet sattı. Richard Ashcroft eserin sözlerini kendi yazdı ancak melodisini Rolling Stones’un The Last Time adlı şarkısının 1965 yılındaki bir orkestra kaydından aldı.

The Verve’ün Bitter Sweet Symphony şarkısının telif hakları artık solist Richard Aschcroft’a ait.
Ashcroft’un melodisini aldığı The Last Time’ın orkestra yorumu.
The Rolling Stones’un The Last Time şarkısının orijinal versiyonu.

O dönemde taraflar yarı yarıya telif konusunda anlaşmıştı. Ancak Rolling Stones “Melodiyi anlaştığımızdan daha uzun kullanıyor” diyerek Ashcroft’u dava etmiş, Ashcroft davayı ve dolayısıyla şarkının telif haklarını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.