Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Rolling Stones, 60. yıldönümünde İngiliz Kraliyet pullarında

Efsanevi rock müzik grubu The Rolling Stones, bu yıl 60. yıldönümü kutluyor. İngiliz Kraliyet Postası İdaresi (RMGL), tüm zamanların en iyi rock müzik gruplarından biri olarak görülen The Rolling Stones için 12 puldan oluşan özel bir koleksiyonun satışa sunulacağını duyurdu.

İngiliz Kraliyet Postası İdaresi (RMGL), bu sene 60. yıldönümlerini kutlayan rock grubu The Rolling Stones’u onurlandırmak için 12 puldan oluşan özel bir set çıkaracaklarını açıkladı. Kraliyet Postası, pul koleksiyonunun 20 Ocak’ta satışa çıkarılacağını ve koleksiyon için Stones ve yönetimiyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Koleksiyonda bulunan 12 pulun sekizinde şarkıcı Mick Jagger, gitaristler Keith Richards ve Ronnie Wood ve davulcu Charlie Watts’ın performanslarına dair resimleri bulunuyor. Kalan dört pulun ikisinde grup üyelerinin beraber çekilen fotoğrafları, diğer ikisinde ise grubun posterleri yer alıyor.

The Rolling Stones’un davulcusu Watts, 24 Ağustos 2021’de hayatını kaybetmişti.

1962’de kurulan Rolling Stones, dünyanın en uzun ömürlü rock gruplarından birisi. Dünya çapında tahminen 240 milyondan fazla plak satan grup, üçü Grammy olmak üzere çok sayıda ödülün de sahibi.

Rolling Stones; The Beatles, Pink Floyd ve Queen’in ardından Royal Mail koleksiyonuna katılan dördüncü müzik grubu oldu.

Koleksiyonda bulunan bazı pullar:

Kaynak: Reuters

Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.