Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki gece kulübü katliamından kısa süre önce çekilen son görüntüler (Periscope yayını)

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde eşcinsellerin gittiği Pulse Clup isimli gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı. Yerel saat ile 02:00 (TSİ 09:00) sularında kulüpte çevreye ateş açan ve içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin olduğu açıklandı. Saldırgan polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Orlando’daki LGBTi çevrelerinde popüler olan Pulse’da gecenin konuğu şovcu Porto Rikolu Kenya Micheals’dı. JM (@JGMF) adlı Periscope kullanıcısı saldırıdan kısa süre önce kulüpten canlı yayın yaptı. Saldırı, yaklaşık 40 dakika süren şov ve eğlence bittikten kısa sonra gerçekleşti. Video bu Periscope yayınından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.