Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD tarihinin en kanlı katliamını gerçekleştirenin kimliği belli oldu: Ömer Sıddık Metin

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde eşcinsellerin gittiği Pulse Clup isimli gece kulübünü basarak 50 kişiyi öldüren katilin Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin olduğu açıklandı.

Katilin radikal İslamı gruplarla ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor. CNN’e konuşan 2 FBI yetkilisi Ömer Sıddık Metin’in IŞİD sempatizanı olabileceği şüphelisi olarak istihbaratın radarındaki yüzlerce isimden biri olduğunu açıkladı.

ABD tarihinin en kanlı katliamını gerçekleştiren katılın babası ABD’li NBC kanalına konuştu ve oğlunun LGBTi çevrelerinden nefret ettiğini söyledi. Afgan kökenli olduklarını, oğlunun güvenlik görevlisi olduğunu ve bu nedenle farklı silahlara sahip olduğunu belirten katilin babası, geçtiğimiz ay Ömer Sıddık’ın karısı ve oğlu önünde öpüşen bir eşcinsel çifte çok sinirlendiğine tanık olduğunu anlattı. Baba Metin tüm ABD’lilerden özür diledi.

1986’de New York’ta doğan ve Florida’nın sayfiye kasabalarından Port St. Lucie’de yaşan Ömer Sıddık’ın ABD Demokrat Parti’ye üye olduğunu belirlendi.

Ömer Sıddık Metin adlı kişiye ait, farklı sosyal medya sitelerinden elde edilen fotoğraflar ABD medyasında yer almaya başladı.

Ömer Sıddık Metin

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.