Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Rolling Stones’dan sekiz yılın ardından “karantina” temalı yeni şarkı: “Living in a Ghost Town”

Efsanevi rock müzik grubu The Rolling Stones, sekiz yıl aradan sonra “Living in a Ghost Town” adında yeni bir şarkı yayınladı. Grubun üyelerinden Mick Jagger, Türkçe’ye “Hayalet Kentte Yaşamak” olarak çevirebileceğimiz bu yeni şarkıda, koronavirüs günlerinde değişen hayat tarzımızdan esinlendiklerini söylüyor.

Grup, bu parçayı, çıkaracakları yeni albümleri için bir yıl önce Los Angeles’ta kaydetmişti. Albüm hazırlıkları henüz tamamlanmadı. Ancak grup “Living in a Ghost Town” parçasını, yaşadığımız zamanın ruhuna uyduğu için, üzerinde ufak değişiklikler yaparak, tekli olarak yayınlamayı tercih etti. Albümün ne zaman çıkacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Parçanın sözleri, koronavirüs salgınıyla birlikte değişen hayatlarımıza atıfta bulunuyor:

“Life was so beautiful / Then we all got locked down / Please let this be over / Stuck in a world without end”

“Hayat çok güzeldi / Derken bir anda hepimiz tecrit edildik / Lütfen bitsin artık / Sonu olmayan bir dünyada sıkışıp kaldık”

Jagger, yeni teklilerine dair verdiği bir röportajda salgına dair düşüncelerini de anlatıyor:

“20 milyon insan, kendi kontrollerinde olmayan bir sebepten dolayı işini kaybetti. Ne kadar az paranız varsa, endişeleriniz de bir o kadar çok oluyor. Bu durum, pek çok insan için gerçekten de çok zor. Büyük şehirlerde küçük apartman dairelerinde yaşayan arkadaşlarım var. İşlerini kaybetmişler ve gidecek hiçbir yerleri yok. Farkındayım, ben çok ama çok şanslıyım. Ama benim kadar şanslı olmayan çok insan var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.