Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırıya uğrayan gazeteciler Medyascope’a konuştu: “Hepsi organize, hepsi gözdağı verme amaçlı”

Son 20 günde beş gazeteci sokak ortasında saldırıya uğradı, hastanelik edildi. Saldırganlar, her olaydan sonra hemen gözaltına alınsalar da, aynı gün serbest kaldı. Saldırganların serbest bırakılması, saldırıların organize olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Medyascope’tan Gülçin Karabağ, saldırıya uğrayan gazetecilerden Yavuz Selim Demirağ, İdris Özyol ve Sabahattin Önkibar ile konuştu. Gazeteciler, başlarına geleni “organize saldırı” ve “muhalefete gözdağı” olarak değerlendirdi.

Ne olmuştu?

Türkiyem TV program yapımcısı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, 10 Mayıs’ta Ankara’da evinin önünde saldırıya uğradı. Olayın ertesi günü Demirağ’a saldırı şüphelisi yedi kişiden altı kişi gözaltına alındı. Savcılıkta ifade veren şüpheliler serbest bırakıldı.

Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesi yazarı gazeteci İdris Özyol ise 15 Mayıs’ta Antalya’da gazete binasının önünde saldırıya uğradı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, saldırıdan MHP Muratpaşa İlçe Örgütü Başkanı Talu Bilgili’yi sorumlu tuttu.

Antalya’da yayın yapan Güney Haberci Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik de 20 Mayıs’ta Antalya’nın Aksu ilçesinde, üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar kısa süre içinde serbest bırakıldı.

Adana’da yayın yapan Egemen Gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Denizli, Adana merkez Seyhan ilçesinde 24 Mayıs’ta ailesinin yanındayken silahlı saldırıya uğradı ve yaralandı. Denizli, saldırıdan birkaç gün önce tehdit telefonları alıyordu.

25 Mayıs’ta ise bu kez gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı. Önkibar’a saldıran kişiler de hemen serbest bırakıldı.

CHP ve İYİ Parti saldırılarla ilgili TBMM’ye araştırma önergesi verdi ancak önerge AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.