Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (3): “Siyasal olarak bitmiş bir süreci ve yeni başlayan bir dönemi yaşıyoruz”

İki Satır programının üçüncü bölümüne Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Göksel Aymaz konuk olarak katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın pazar günü yapacakları televizyon tartışmasının ele alındığı programda Aymaz, bu tartışmanın TV’de yapılmasının halen bir anlamı olduğunu ama sonrasında sosyal medya üzerinde yapılacak yorumların da belirleyici olduğunu söyledi. 

Hakkı Özdal ise Erdoğan’ın, seçimin kazananını değiştiremese de kaybedenini değiştirmek gibi bir tutumla 23 Haziran öncesi daha az göründüğünü ve böylelikle İmamoğlu yeniden kazansa bile kaybedenin bu kez Yıldırım olarak algılanmasını istediğini söyleyerek şu soruyu yöneltti:

“Plan bu, ama İmamoğlu tekrar kazanırsa toplum gerçekten bunu Binali Yıldırım’ın yenilgisi olarak mı algılayacak, yoksa Erdoğan’ın yenilgisi zamanın ruhu olarak çökecek midir?” 

Aymaz bu soruya yanıt olarak, tarihsel olarak bitmiş bir sürecin deneyimsel olarak devam ettiğini, ileride tarihçilerin AKP dönemini bugünlerden daha önceki bir tarihte sonlandıracağını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.