Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Silopi’de iki çocuğu öldüren panzeri kullanan polise 19 bin lira ceza

2017 yılında Silopi’de evlerine giren panzerin altında kalarak can veren 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne sebep olan aracı kullanan polis Ömer Yeğit’e para cezası verildi, amiri Murat Maden ise beraat etti.

Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık polis Ömer Yeğit, elinden geleni yaptığını, araç çalışmadığı için kazanın gerçekleştiğini ileri sürdü.

Hayatını kaybeden çocukların babası Mesut Yıldırım ise, hiçbir cezanın çocuklarını geri getiremeyeceğini belirterek, bu tür olayların önüne geçebilmek ve acılarının dindirilmesi için adil bir karar istediklerini söyledi. Çocukların avukatlarından, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi sanıkların “bilinçli taksirle” yargılanmalarını isterken, avukat Rojhat Dilsiz polislerin amirlerinin de yargılanmasını talep etti.

Sanık polis Ömer Yeğit’i görevlendiren Murat Maden ise, personelin hepsinin sürücü sertifikası olup olmadığını bilemeyeceğini söyleyerek kendisini savundu. Maden, olaydan bir saat önce İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın ‘devriye’ talimatının olduğunu belirterek “Asıl yargılanması gereken kişi burada olmalı” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, panzeri kullanan polis memuru Ömer Yeğit’e “taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi ve Yeğit’in cezası da 19 bin TL paraya çevrildi. Yeğit’i görevlendiren Murat Maden ise beraat etti.

3 Mayıs 2017’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde MHP korumakla görevli zırhlı polis panzeri Karşıyaka Mahallesi’nde bir evin duvarını yıkarak eve girmiş, yataklarında uyuyan 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ı ezerek öldürmüştü. Aracı kullanan Ömer Yeğit ilk duruşmada tahliye edilmiş, daha sonra da yeniden göreve başlatılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.