Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyoğlu’ndaki programı valilik tarafından yasaklanan Meral Akşener, abluka altında esnaf ziyareti yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçime çok az bir zaman kala, İstanbul’un ilçelerinde kurulan seçim çadırlarını ziyaret ederek Ekrem İmamoğlu’na destek olmaya devam ediyor. Akşener’in bu kapsamdaki ziyaretlerinin bugünkü durakları Bakırköy, Fatih ve Beyoğlu’ydu. Bakırköy ve Fatih’te vatandaşlara seslenen Akşener’in Beyoğlu ziyareti, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı ancak Akşener, yine de Beyoğlu-Kasımpaşa’ya giderek burada esnafı ziyaret etmekten geri durmadı.

“Karşınızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak değil, 31 Mart’ta oyu murdar edilmiş bir İstanbul seçmeni olarak bulunuyorum”

Akşener, ilk olarak Bakırköy’deki Özgürlük Meydanı’nda kurulan İYİ Parti seçim çadırını ziyaret etti. Burada onu sayıca az ama coşkulu bir kalabalık bekliyordu. Önce kampanya yürüten partililerle zaman geçiren Akşener, ardından küçük bir platformun üstünde vatandaşlara seslendi. Buradaki konuşmasına “Karşınızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak değil, 31 Mart’ta oyu murdar edilmiş bir İstanbul seçmeni olarak bulunuyorum” diyerek başladı. Ziyaretlerinin sebebini ise “Hem kendi hakkımı hem de Ekrem İmamoğlu’nun hakkını korumak için ilçeleri geziyorum” diyerek açıkladı.

“Ceketimi assam seçtiririm” anlayışının Türkiye’de siyasetçiye seçmeni unutturan bir döneme sebep olduğunu söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden sahalara inmesini ise “Bu sertleşecek dili, moderatörden medet uman durumu, sayın Erdoğan’ın yeniden sahaya inmesine bakarsanız bizim durumumuz iyidir” diyerek eleştirdi.

Seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulunarak “O sandığı oyla patlatacaksınız. 23 Haziran’a geldiğimizde inşallah saat 22.00’de milli irade gaspının düzeltildiğini göreceksiniz. 31 Mart’tan daha yüksek bir farkla bu iş bitecektir” dedi.

Akşener, ülkenin ekonomik ve siyasal açıdan çok zor bir dönemden geçtiğini, insanların daha fazla sorun yaşamaması adına “arıza çıkarmamak için kendisini tuttuğunu” söyledi. S-400’ler, AB, NATO, Rusya ve ABD ile olan ilişkilere bakıldığı zaman Türkiye’nin dış politikada itibarının yerlerde süründüğünü söyleyen Akşener, kendi iç sorunlarıyla uğraşan Türkiye’nin dışarıda zor durumda kalmaması adına da verilen iptal kararına sert tepki göstermediklerini belirtti.

Akşener, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunmayı da ihmal etmedi: “Burada bulunan herkesten ricamdır. Allah rızası için sinirlenmek yok, ne yapılırsa yapılsın sabredeceksiniz. Asla asabileşmek yok. Biz olgun olacağız, sakin olacağız. Sandığa herkes gidecek. Arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan herkesi sandığa götüreceksiniz.”

“Esnafla hemhal olmayı da mı yasakladılar?”

Akşener, Beyoğlu-Kasımpaşa’daki “Demokrasi Çadırı”na yapacağı ziyaretin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmasını yolda öğrendiklerini ise “Bakın bugün gelirken yaşadığımız bir hadiseyi anlatıyorum size. Haber geldi ki; biz o ilçede çadırımızı ziyaret edemezmişiz. Olsun, şart değil. Rahatsızlık veriyorsak biz de esnafımızla hemhal oluruz. Onu da mı yasakladılar?” sözleriyle açıkladı.

Akşener alandan ayrılırken AKP seçim çadırında çok yüksek sesle “Recep Tayyip Erdoğan” marşı çalmaya başladı. AKP’liler ve İYİ Parti’liler, “Rabia” ile “Bozkurt” işaretleriyle bir anlığına karşı karşıya geldi ama gerginlik çok büyümeden kısa sürede yatıştı.

Akşener’in ikinci durağı Fatih’teki Kocamustafapaşa Meydanı’nda kurulan İYİ Parti seçim çadırıydı. Çadırın olduğu meydanda hem AKP’nin hem de MHP’nin seçim çadırları vardı. Burada İYİ Parti liderini küçük ama heyecanlı bir kalabalık bekliyordu. Benzer bir konuşma yapan Akşener’in gündeminde yine Erdoğan’ın sahalara inmesi vardı. Bu duruma Bakırköy’de kısa bir şekilde değinen Akşener, Fatih’te daha kapsamlı bir açıklama yaptı.

Akşener’den Erdoğan’a “Sisi” cevabı: “ABD’ye gücün yetiyorsa koy postanı, İncirlik’le Kürecik’i kapat da görelim”

Erdoğan’ın sahalara inmesiyle İstanbul’u “gerim gerim gerdiğini” söyleyen Akşener, Erdoğan’ın 23 Haziran’a yönelik “Ya Sisi ya da Sayın Binali Yıldırım” sözlerini, “Sisi’yi ABD getirmiştir. ABD’ye gücün yetiyorsa koy postanı, ilk önce İncirlik’le Kürecik’i kapat da görelim” diyerek eleştirdi.

Her seçim döneminin savaş gibi geçmesinden ve gerginlikten bıktığını söyleyen Akşener, “Haksızlığa uğrayan taraf olmamıza rağmen kendimizi tutup sakin sakin çalışma yaparken Sayın Erdoğan’ın bugünkü söyledikleri talihsizliktir” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın İmamoğlu’na yönelik “Ordu Valisi’ne hakareti konusunda yargının vereceği karar önünü kesebilir” açıklamasına ise “Sayın Erdoğan, siz kendinizi bizim babamız sayabilirsiniz. Babamız gibi adalet dağıtıp ekonomiyi paylaştırmaya çalışabilirsiniz. Hayır, belediye başkanını millet seçer ve yine millet oturtur o sandalyeye” sözleriyle karşılık verdi.

Fatih’te İYİ Parti ve MHP arasında gerginlik

Akşener’in alandan ayrılmak üzere aracına binmesi, sevenlerinin yoğun ilgisi dolayısıyla biraz zaman aldı. Akşener alandan ayrıldıktan sonra meydanda bulunan MHP’liler ile İYİ Partili’ler arasında gerginlik yaşandı. İki gruptan insanların kavgaya tutuşması, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından zorlukla bastırıldı. Ekipler, MHP ile İYİ Parti seçim çadırları arasında barikat oluşturmak zorunda kaldı.

Akşener, eski bir İçişleri Bakanı olarak valilik yasağına karşı gelmedi

Fatih’ten ayrılan Akşener, valilik tarafından yasaklanmasına rağmen yine de Beyoğlu-Kasımpaşa’ya geçmekten geri durmadı. Yasağın sebebinin AKP’nin Kasımpaşa iskelesinde halkla buluşması olduğu belirtildi. AKP’liler sahil boyunca uzun süre kampanya yürütmesine rağmen Akşener’in burada konuşma yapması, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Akşener, bir nevi abluka altında Kasımpaşa esnafını ziyaret etti. Kendisinin de eski bir içişleri bakanı olduğunu hatırlatan Akşener, görev başında olanlar da dahil kimseye zorluk çıkarmak istemediğini belirterek, kısa süre içinde Kasımpaşa’dan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.