Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “TV tartışmasını izlememe tercihimin ne kadar yerinde olduğu doğrulandı”

MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimine dair yazılı bir açıklamada bulundu. Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı televizyon programını izlemeyeceğini sosyal medya hesabından daha önce duyuran Bahçeli, son açıklamasında da programın moderatörü olan İsmail Küçükkaya’yı yanlı davranmakla suçlayarak, yayını izlememe tercihinin ne kadar yerinde olduğunun altını çizdi. Bahçeli yayına dair şunları dile getirdi:

“Özellikle, 16 Haziran Pazar günü televizyon ekranlarında sahnelenen tartışma programının öncesi ve sonrasında tetiklenen ve tırmandırılan bayağı tartışmalar, ibretlik gelişmeler, ayak oyunları, dalavereler aslında İstanbul’un nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne sermiştir. Hatırlanacağı üzere taraflı, yanlı ve bir maksada hizmetkârlığı malum ve matuf olan sözde gazetecinin sunucu olduğu mezkur tartışma programını izlememe kararımı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştım.  Gerçekten de bu tercihimin ne kadar haklı olduğu teyit edilmekle kalmamış, skandallar zincirinin kumpasla imal edilmiş halkaları birer birer açığa çıkmıştır.”

Bahçeli açıklamasında, programın moderatörü İsmail Küçükkaya’ya da yüklendi. Küçükkaya’yı “sözde gazeteci” olarak tanımlayan Bahçeli, yayın öncesi Küçükkaya’nın İmamoğlu ile 46 dakika görüştüğünü öne sürerek, “Bu otel buluşması kesinlikle iyi niyetle izah edilemeyecektir” dedi.

“Fethin mirasını yağmalama hedefi olanlara izin verilmemeli”

Bahçeli, 23 Haziran’da yapılacak olan seçimin ülke için stratejik ve kritik bir karar noktası olduğunu söyleyerek, İstanbul’da yaşayan seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu. Yine bu çağrıyı da muhalefeti hedef alarak sert sözlerle yaptı:

“İstanbul’un ufkunu perdelemek, önünü kesmek, tarihsel sürekliliğini engellemek için pusuda bekleyen, hatta punduna getirip fethin mirasını yağmalama hedefi taşıyan karanlık odaklara izin ve icazet asla verilmemelidir.

İstanbul’da yaşayan her vatandaşımızdan dileğimiz, hangi şart ve durumda olurlarsa olsunlar sandığa giderek Türk ve İslam’ın simge ve şeref nişanesi kentimize sahip çıkmalarıdır.”

“Bu zihniyetin ‘Her şey güzel olacak’ demesi riyakârlıktır”

Bahçeli, açıklamasında ağırlıklı olarak Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. İmamoğlu için, “Zaman kaybı, emek ve demokrasi israfı olduğu barizdir, bellidir” diyen Bahçeli, 23 Haziran’ın bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddialarına da değinen MHP lideri şunları kaydetti:

“Devletin valisine küfür ve hakaret eden, vatandaşlarımıza nezaketsiz ve saygısız bir şekilde sataşan, sabırlı görünüp adeta öfke nöbetleri geçiren CHP adayının şanzımanı dağılmış, ipliği pazara çıkmıştır.

Böylesi bir zihniyetin ‘Her şey çok güzel olacak’ demesi ise yalnızca kandırma, riyakârlık ve saptırmadır.”

“Küçük akıllarıyla bizimle boy ölçüşemezler”

Bahçeli, 14 Haziran’da bir günlüğüne konvoyla İstanbul’a gelişini eleştirenlere de sert çıktı:

“İstanbul’da bir gece kalıp döndüğümüzü söyleyen sahtekârlara sevdamızın bir gecelik değil ömürlük olduğunu ikazla bildirmek, küçük akıllarıyla, dönek şahsiyetleriyle, çürük siyasetleriyle mesafe alamayacaklarını, bizimle de boy ölçüşemeyeceklerini söylemek isterim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.