Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Davası yaklaşırken: Bu dava toplumsal muhalefet için nasıl bir tehlike? Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile söyleşi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dava 24-25 Haziran’da Silivri’de başlayacak. Davada yargılanan avukat Can Atalay ve şehir plancısı Tayfun Kahraman Medyascope’un konuğuydu. 

Gezi davasında 16 kişi yargılanıyor. Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile birlikte tutuklu olarak cezaevinde bulunan Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu’nun yanı sıra Ali Hakan Altınay, Pınar Öğün, Memet Ali Alabora, Can Dündar, Çiğdem Mater, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi’nin ayrı ayrı 606 yıldan 2 bin 970 yıla kadar hapisleri isteniyor. Yöneltilen suçlamalar ise şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “mala zarar verme”, “nitelikli mala zarar verme”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi”, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Aletler Hakkında Kanunu’na muhalefet”, “nitelikli yağma”, “nitelikli yaralama” ve “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.