İran: “Trump, dini liderimizi yaptırım kapsamına almakla diplomasi yolunu kalıcı olarak kapatıyor”

İran, ABD’nin ülkenin siyasi ve dini açıdan en yetkili kişisi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney‘e yaptırım getirmesine tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi bu adımı “diplomasi yolunun kalıcı olarak kapatılması” olarak değerlendirdi. Sözcü Musavi “Trump’ın biçare yönetimi dünya barışı ve güvenliğini sağlamak için kurulmuş uluslararası mekanizmaları yok ediyor” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump dün bir kararname ile Hamaney ve Devrim Muhafızları Ordusu’nun en üst düzeydeki sekiz generalinin finansal varlıklarının dondurulmasını öngören bir kararname imzalamıştı. Amerikalı yetkililer, yaptırım uygulanacaklar listesine İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in de ekleneceğini bildirmişti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.