Alexandria Ocasio-Cortez, Trump’ın kızı Ivanka’nın G-20 Zirvesi’ne katılmasına tepki gösterdi

Japonya’da düzenlenen G-20 Zirvesi’ne babası ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte katılan Ivanka Trump; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Başbakanı Theresa May arasındaki sohbete katılmaya çalıştı.

O anların yer aldığı 19 saniyelik video, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından yayımlandı. Videoda üst düzey isimlerin Ivanka Trump’ı dışladıkları görülürken, Ivanka Trump konuştuğu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde’ın yüz ifadesi, sosyal medyada “Ivanka Trump’a tepki” olarak yorumlandı.

Demokrat Parti’den ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, videoyu paylaşarak Trump’ın zirvelere “yeterliliği olan diplomatlar” götürmesini istedi. Ocasio-Cortez açıklamasında, “Birileri için şok edici olabilir ama birisinin kızı olmak kariyer yeterliliği sağlamıyor” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.