Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Demirtaş’ın avukatlarıyla görüştü

Ankara’ya gelen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın avukatlarıyla bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, hem Demirtaş’ın Türkiye’deki yargılanma süreci hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki (AİHM) dava süreci ele alındı. 

Ankara’daki görüşmeye, Demirtaş’ın avukatları Mahsuni Karaman ve Aygül Demirtaş Gökalp katıldı. Bir saat süren görüşmede, daha önceki komiserin AİHM Büyük Daire’de 18 Eylül’de görülecek olan davaya müdahil olduğu hatırlatılarak, bu davanın Mijatovic tarafından da izleneceği gündeme getirildi. Mijatovic, müdahil oldukları AİHM’deki davayı izleyebileceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca, Demirtaş’ın Türkiye ve AİHM’deki davalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Dunja Mijatovic’in Türkiye ile ilgili hazırlayacağı rapor kapsamında İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın da aralarında olduğu birçok sivil toplum kuruluşu ile görüştüğü öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.