Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski İBB Başkanı Nurettin Sözen, İmamoğlu’nu ziyaret etti: “Geçtiğimiz seçim sadece bir İBB Başkanlığı seçimi değildir”

Eski İBB Başkanı Nurettin Sözen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer’in yanı sıra, AKP’li ilçe belediye başkanları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugünkü ziyaretçileriydi.

Meclis toplantısı öncesi İmamoğlu’nu çok sayıda isim makamında ziyaret etti. Bu isimlerden biri de 1989-94 arası İBB Başkanlığı yapan Nurettin Sözen’di. Sözen ziyaretiyle ilgili “İmamoğlu, Türkiye’de yeni bir başlangıç yapacak. Geçtiğimiz seçim sadece bir İBB Başkanı seçimi değildir. Türkiye’nin rejimi ve yönetimiyle ilgilidir. İlk defa metronun temelini attım, çöp sorununu çözdüm, su konusunda Melen projesini gerçekleştirdim, Istranca projesinin yüzde 99’u bizim dönemimizde yapılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrarlamakta yarar görüyor ancak yararlı değil, çünkü gerçekler saklanamaz” diye konuştu. Sözen, kendi döneminde çöp dağları oluştuğuna yönelik eleştirilere ise “O dönem grev oldu ve bu sebeple 2-3 gün çöpler toplanmadı. Grev hakkının korunduğu bir şehir ve ülkeyi, çöp dağları oluşsa da tercih ederim” dedi.

İstanbul’un AKP’li ilçe belediye başkanları da belediye meclisi toplantısı öncesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na makam odasında tebrik ziyaretinde bulundu.

Meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen ziyarette, İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da hazır bulundu. İmamoğlu ile AKP’li ilçe belediye başkanları hatıra fotoğrafı çektirdi.


Sabah saatlerinde de KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ve Eşkişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Başkan Ekrem İmamoğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti.

“Bize rahatlık veriyorsunuz”

Büyükerşen ziyaret sırasında ”Tekrar tekrar hayırlı uğurlu olsun. Büyük bir mücadele, büyük bir zafer. Çağımızın, milenyum döneminin zaferi oldu bu. Demokrasi deneyimimizde büyük bir zafer. İstanbul fevkalade önemli şehir. Bütün Eskişehirliler’in de tebrik ve dileklerini getiriyorum size” derken İmamoğlu şöyle konuştu:

Görev birlikteliği olsun, İstanbul’da inşallah hep başarılar getirsin. Çok teşekkür ederim. Bizi çok mutlu ettiniz. Başkanımızın bize kattığı ve katacağı tecrübeleri, değerleri önemsiyoruz. Bugünkü gelişiyle insan kendini daha güçlü hisseder. İş hayatına çok genç başladım. Çok zorlukların olduğu günlerde insan bir büyüğünü, babasını görür rahatlar. Onun için bize bir rahatlık veriyorsunuz. İyi ki varsınız. Zorluklar yaşayacağız. Zorlukları aşarken de aşan insanlar hafızamıza gelecek, ‘Demek ki oluyormuş’ diyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.