Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Akademisyenleri’ne destek davaları: Necmiye Alpay hâkim karşısında

Barış Akademisyenleri’ne destek olmak için hak savunucuları ile birlikte kendini savcılığa ihbar eden dil bilimci ve yazar Necmiye Alpay, hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, Alpay’ın yargılandığı Özgür Gündem Gazetesi ana davası evraklarının dava dosyasına istenmesine karar verdi. 

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan ilk duruşmaya Necmiye Alpay ve avukatı katıldı. Duruşma salonunda “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılanan Alpay ile birlikte kendilerini savcılığa ihbar eden hak savunucuları da vardı. 

Duruşma başlangıcında Mahkeme Başkanı, Alpay hakkındaki iddianameyi özetledi ve Alpay’ın Barış Bildirisi imzacısı akademisyen olduğunu söyledi. Alpay’ın avukatı Adil Demirci söz aldı ve müvekkilinin Barış Bildirisi imzacısı olmadığını belirtti. Barış Bildirisi’ne imza atan bazı akademisyenlerin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduğunu hatırlatarak incelemenin sonucunun beklenmesini isteyen Avukat Demirci, müvekkilinin savunmasını hazırlaması için de süre tanınmasını talep etti. 

Özgür Gündem Gazetesi dava dosyasını istedi

Mahkeme, Alpay’a savunmasını hazırlaması için süre verdi. Öte yandan Alpay’ın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı Özgür Gündem Gazetesi ana davasının iddianamesinin, duruşma tutanaklarının istenmesine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmanın 29 Kasım’da yapılmasına hükmetti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.