Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hak savunucularının yargılandığı Büyükada Davası 9 Ekim’e ertelendi

Hak savunucularının yargılandığı ve kamuoyunun Büyükada Davası olarak bildiği dava, 9 Ekim’e ertelendi. Davanın bugünkü duruşmasında savcının esas hakkındaki mütalaayı açıklaması bekleniyordu fakat heyet değiştiği için bir sonraki duruşmada açıklanması bekleniyor.

Hak savunucuları İdil Eser, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, Nejat Taştan, Taner Kılıç, Günal Kurşun, İlknur Üstün, Veli Acu, Peter Steudtner, Ali Gharavi ve Şeyhmus Özbekli’nin yargılandığı davanın duruşması bugün İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan hak savunucularından Taner Kılıç, Günal Kurşun ve Nejat Taştan katıldı. Uluslararası Af Örgütü’nden, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi’nden ve Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden temsilciler, İngiltere ve Hollanda Konsolosluğu temsilcileri ve Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan Sema Kılıçer de salondaydı.

Değişen mahkeme heyetinin başkanı Taner Kılıç’ın cep telefonu ile ilgili Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden beklenen raporun gelmediğini söyledi. Duruşma savcısının da değişmesi nedeniyle esas hakkındaki mütalaanın hazır olmadığını belirtti.

Taner Kılıç’ın avukatı Murat Dinçer de söz alarak, müvekkilinin ByLock kullanmadığına ilişkin raporuna dosyada olduğunu söyledi ve Emniyet’ten beklenen rapordan vazgeçilmesini istedi.

Mahkeme, savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine karar vererek bir sonraki duruşmanın 9 Ekim’de yapılmasına hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.